SUYUN FONKSİYONLARI VE VÜCUTTA DOĞRU DEĞERLENDİRİLMESİ

SUYUN FONKSİYONLARI VE VÜCUTTA DOĞRU DEĞERLENDİRİLMESİ

SUYUN FONKSİYONLARI VE VÜCUTTA DOĞRU DEĞERLENDİRİLMESİ

Can dostlarımızın yaşamlarını kaliteli olacak şekilde devam ettirebilmelerinin en önemli adımlarından biri su tüketimidir.

Su bizlerde olduğu gibi can dostlarımızda da vücudun işlevlerini yerine getirmesi için olmazsa olmazdır. Vücuttaki toksinlerin uzaklaştırılması, sindirimin verimli şekilde gerçekleşebilmesi, sindirilen besinlerin enerjiye dönüşebilmesi, mide pH’sının korunması, bazal metabolizmanın hızlanması, iç organların hücresel düzeyde faaliyetlerini yerine getirebilmesi, bağışıklık sisteminin güçlü olması vb. gibi birçok faydası bulunmaktadır. Ancak can dostlarımızın sağlıklı bir yaşam için suyu nasıl tükettiği de önemlidir.

Egzersiz sonrası su tüketimi ya da sürekli su tüketimi onun vücudu için tabi ki faydalıdır ama gıdanın içerisinde aldığı su, vücut tarafından daha verimli değerlendirilir. Kuru gıdaların aksine BARF TR mamalarının nemi uçurulmamıştır. Ürünler %70 oranında neme sahiptir. Bu durum can dostunuzun aktif iyonları, elektrolitleri, besinlere bağlı mineralleri gıdayla birlikte almasını sağlar. Gıdada besin maddesi olarak alınan su, vücuttaki sıvıların yerini düzgün bir şekilde alır. Bu durumda can dostlarınızın diyetlerini %70 nem içeren bir gıdayla birlikte alması daha doğru ve daha mantıklı bir su tüketimi gerçeğini ortaya koymaktadır.

Kuru gıdalar ile çiğ beslenmenin tüketim sonrası farkını gözlemleyebilirsiniz. Çiğ beslenme sonrasında can dostunuzda sindirim sisteminin düzene girdiğini, deri sağlığının desteklendiğini, tüy dökümünün azaldığını, can dostunuzda gastrit ve ülser problemlerinin önüne geçildiğini, daha dengeli bir enerjinin oluştuğunu sizlerde tecrübe etmiş olacaksınız.

Sağlıklı Günler dilerim…

Vet. Hek. Serap BALAT GÜN

Etiketler: Can Dostlarımız İçin Suyun Önemi
Mayıs 24, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
ÜYE GİRİŞİ ÜYE OL
HESABIM HESABIM FAVORİLERİM SİPARİŞLERİM
YARDIM SİPARİŞ TAKİBİ YARDIM