Endişeli veya Araç Hastası Köpeğinizin Arabada Daha İyi Hissetmesine Yardımcı Olun

Endişeli veya Araç Hastası Köpeğinizin Arabada Daha İyi Hissetmesine Yardımcı Olun

 

Endişeli veya Araç Hastası Köpeğinizin Arabada Daha İyi Hissetmesine Yardımcı Olun


Bazı köpekler arabayı seviyor, bazıları ise o kadar hevesli değil. İster kaygıdan ister araba tutmasından muzdarip olsunlar, araba sürmek hiç de eğlenceli olmayabilir! Hem can dostunuz için hem de sizin için yolculuklar iyi geçmeyebilir. Seyahatlerinizde daha rahat olmalarına nasıl yardımcı olabileceğiniz aşağıda açıklanmıştır.


Gezi Hazırlığı


Köpeğinizin arabada daha iyi hissetmesine yardımcı olmak için yapabileceğiniz en önemli şeylerden bazıları, siz garaj yolundan ayrılmadan önce gerçekleşir. Evden arabaya geçerken onu rahatlatacak hareketler yapmalıyız. Ödül mamalarımız ile onu mutlu etmeliyiz. İleriyi düşünmek ve bir sonraki uzun araba yolculuğunuz için uygun zemini hazırlamak, köpeğinizle seyahat etmeyi çok daha kolay hale getirecektir.


Araba Eğitimi


Köpeğinizin arabada daha mutlu olmasına yardımcı olma konusunda uzun vadeli başarı için en iyi strateji, doğru eğitimdir. Duyarsızlaştırma ve karşı koşullandırma eğitim tekniklerini kullanmak, köpeğinizin kaygısını veya inen karnını hatırlamak yerine araba ile yeni, olumlu ilişkiler kurmasına yardımcı olacaktır.
Arabayı eğlence için bir yer haline getirerek başlayın! Sabit arabanızda köpeğinizle takılın ve en sevdiği şeyleri sağlayın; yüksek değerli ikramlar, sevdiği minderi ve oyuncaklar. Rahatladıkça, normal rutininize onları seyahat kemerlerine takmak ve arabayı açıp kapatmak gibi daha fazla adım eklemeye başlayın. Daha sonra arabayı sürmeye başlayın; garaj yolundan aşağı inin ve başlamak için geri dönün! Sık sık mola verin ve her egzersiz seansında sürüşlerinizi daha uzun hale getirin.
Yola çıkmaya hazır olduğunuzda, gideceğiniz yerlerin çoğunu köpek parkı veya en sevdiği evcil hayvan mağazası gibi köpeğinizin heyecan duyacağı yerler haline getirmeye çalışın. Veteriner gezilerinden veya sıkıcı ayak işlerinden sonsuza kadar kaçınamayacak olsanız da amaç, arabaya binmenin en azından çoğu zaman heyecan verici bir olasılık gibi görünmesini sağlamaktır. 
Çok geçmeden, yavru köpeğiniz kuyruğunu dakikada bir mil sallayarak arka koltuğa atlayacak! 


Anksiyete Yönetimi


Köpeğinizin kaygısı gerçektir ve onu yönetmeye yardımcı olacak araçlar mevcuttur. Köpeğinizin keyfini bulmasına yardımcı olabilecek rahatlatıcı feromon spreyleri ve difüzörleri, bitkisel sakinleştirici ikramlar, oynayabileceği içinde ödül maması olan oyuncaklar ve veteriner tarafından reçete edilen anksiyete ilaçları vardır. Hangisinin onlar için en iyi sonucu verdiğini görmek için köpeğinizle yapacağınız bir sonraki büyük yolculuğa çıkmadan önce birkaç yöntemi test edin!


Araba Malzemeleri


Eğer köpeğiniz sizinle arabada uzun süre vakit geçirecekse, bunu onun için mümkün olduğu kadar konforlu hale getirmelisiniz! Anksiyete yönetimi malzemelerine ek olarak, yiyecek ve su, kaseler, tasmalar, kaka torbaları ve bir veya iki oyuncak gibi seyahat için temel malzemeleri yanınıza alın. Ayrıca arabanıza köpeklere karşı koruma sağlamayı da düşünmelisiniz!
Arka koltuk için bir koltuk kılıfı, çamurlu patilerden veya hareket tutması kusmuğundan kaynaklanan pisliklerin döşemenize girmesini önleyebilir. Hamak tarzı koltuk kılıfları da ön koltukta köpeğinizin dikkatinin dağılmasını önleyebilir ve arkada daha güvende kalmasını sağlayabilir. Daha da iyisi, arabanızın emniyet kemerleriyle sabitlenen köpek araba koltukları, köpeğinizi bir kaza durumunda güvende tutmaya yardımcı olan rahat bir köpek yatağında güvende ve rahat tutmanın harika bir yolunu sunar.

 

Besleme


Bir süre hareket halinde olacaksanız, köpeğinizin arabaya binmeden önce yiyecek ve su almasına izin vermek cazip gelebilir, ancak hareket halindeki bir arabaya binmeden hemen önce onları beslememek iyi bir fikirdir. Hareket hastalığı olan herhangi bir insanın size söyleyebileceği gibi, çalkantılı bir mide dolusu yemek, inişli çıkışlı bir yolculuk deneyimine yardımcı olmaz. Yola çıkmadan önce yiyeceklerinin yerleşmesine yeterince zaman tanımak için ayrılmadan birkaç saat önce onları besleyin.


Egzersiz yapmak


Köpeğinize onu dışarı çıkarması için sağlam bir egzersiz vermek, onun geriye yaslanmasına, rahatlamasına ve hatta belki de arabada kestirmesine yardımcı olacaktır. Arabaya binmeden önce uzun bir koşuya çıkmalarına veya köpek parkında güzel bir oyun oynamalarına izin verin, böylece yolculuğa yorgun ve tatmin olmuş bir şekilde başlasınlar.
Gezi esnasında
Tüm hazırlık çalışmalarını tamamladıktan sonra yola çıkma zamanı geldi! Köpeğinizin rahatlamasına ve yolculuğun tadını çıkarmasına yardımcı olmak için yolculuğunuzda yapmanız gerekenler aşağıda açıklanmıştır.


Sık Duraklamalar


Uzun yol yolculukları herkesi tuvalet bulmaya ve arabadan inmeye hazır hale getirir! Köpeğinizin rahatı için hem tuvalet molaları hem de bacaklarını esnetmek için dinlenme molalarına düzenli olarak uğramalısınız. Uzmanlar, aşırı aktif mesanesi olan bir köpek yavrusu mu yoksa daha yumuşak bir yetişkin köpeğiniz mi olduğuna bağlı olarak her 1-3 saatte bir durmanızı öneriyor. Bir köpek parkında veya evcil hayvan dostu yürüyüş parkurunda, arabadan çıkıp eğlenmek ve biraz enerji yakmak için daha uzun süre mola verebilecekleri durakları önceden planlayarak duraklarınızı köpeğiniz için daha da faydalı hale getirin!


Eğlence


Köpeğinizin seyahatiniz için iki tür oyuncağı paketlendiğinden emin olun: iyi bir çiğneme oyuncağı veya uzun süreli çiğneme tedavisi Tek başınıza ve ikinizin birlikte kullanabileceği halat gibi aktif bir oyuncağın keyfini çıkarmak için. Biri, siz araba kullanırken köpeğinizin zaman geçirmesine yardımcı olacak, diğeri ise dinlenme molalarınız sırasında hem biraz hareket etmenizi hem de enerjinizi dışarı atmanızı sağlayacak!


Rahatlatıcı Ortam


İyi bir yolculuk, harika atıştırmalıklar ve harika bir şarkı listesi gerektirir; ancak arabanızın havasını ayarlarken köpeğinizi de unutmayın! Enerjinizi yüksek tutmak için en sevdiğiniz pop şarkılarını söylemeyi veya kafa sallayan rock şarkılarını söylemeyi sevseniz de, zaten stresli olan köpeğiniz biraz daha sade bir şeyi takdir edebilir. Rahatlatıcı indie veya klasik parçalar deneyin ya da köpeğinizin hoşuna gittiğini fark ettiğiniz şarkıları çalın!
Ayrıca arabanızı serin tutarak ve biraz temiz hava almak için camları aralayarak araba tutması olan köpeklere de yardımcı olabilirsiniz. Sıcak kalmayı tercih ediyorsanız yanınıza bir sweatshirt alın, çünkü daha düşük sıcaklıklar mide bulantısını uzak tutmanıza yardımcı olabilir!
Bu ipuçlarını elinizin altında bulundurduğunuzda, nihai hedefinize mutlu bir köpekle ulaşabilirsiniz! Tüm endişelerini veya mide bulantılarını önleyemeseniz bile, onun için yaptığınız her şey yolculuğun eğlenceli geçmesine  yardımcı olur ve en iyi arkadaşınız sıkı bu uğraşlarınız için sizi takdir edecektir. Kendinizi yola çıkmaya hazır hissediyorsanız, size yardımcı olacak ipuçlarımız var mükemmel evcil hayvan dostu tatili planlayın böylece köpeğinizi asla arkanızda bırakmak zorunda kalmazsınız!

Etiketler: Endişeli veya Araç Hastası Köpeğinizin Arabada Daha İyi Hissetmesine Yardımcı Olun
Şubat 21, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
ÜYE GİRİŞİ ÜYE OL
HESABIM HESABIM FAVORİLERİM SİPARİŞLERİM
YARDIM SİPARİŞ TAKİBİ YARDIM