KÖPEĞİM NEDEN KÖTÜ KOKUYOR

KÖPEĞİM NEDEN KÖTÜ KOKUYOR

KÖPEĞİM NEDEN KÖTÜ KOKUYOR ?

Her köpeğin kendine özgü bir kokusu vardır. Ama bazı faktörler sebebiyle bu kendine has koku, kötü bir kokuya sebep olabilir. Bu koku bazen sağlık problemlerinin habercisi olabilir bazen de derisine bulaşan bir maddeden kaynaklanıyor olabilir. Can dostumuzun kötü kokmasının bazı sebeplerini ele aldık. Bunlar ;

  1. Sık Yıkamak; köpeklerini çok sık ve onun cildine uygun olmayan şampuanlarla yıkadığınızda derideki ph seviyesinin değişmesine, dolayısıyla bilmeden onun kısa süre içinde kötü kokmasına neden olursunuz. Bu durumun önüne geçmek için can dostlarınızı uygun olan şampuanlarla ılık suda yıkamalısınız.

  1. Anal Keselerin Dolması; köpeklerde dışkılamanın kolaylaşması için var olan anüsün sağ ve sol tarafında yer alan anal keseler dolduğunda kötü kokuya sebep olabilir. Bu keselerin boşaltılması için veteriner hekiminizin müdahalesi gerekmektedir.

  1. Kulak Enfeksiyonları; köpeklerin kulakları düzenli olarak temizlenmediğinde mikrobiyal bir ortam oluşur. Bunun yanı sıra enfeksiyon varlığı da kulakta kötü kokuya neden olabilir.

  1. Sağlıksız beslenmesi; ev yemekleri ve kötü mamalarla beslenen can dostlarınızdan kötü kokular alabilirsiniz.

  1. Deri Hastalıkları ve Sebore; deri enfeksiyonları, alerjileri ve sebore derinin kötü kokmasına neden olabilir.

  1. Tüylerinin taranmaması; can dostunuz her taradığında dökülmek üzere olan tüylerden daha kolay kurtulmasını sağlamış olursunuz. Özellikle uzun ve kıvırcık tüylü can dostlarımız düzenli ve sık taranmadıklarında tüylerine yabancı cisimler yapışabilir ve bu durum kokuya neden olabilir.

  1. Böbrek problemleri; can dostunuzda böbrek yetmezliği ya da idrar yolu – idrar mesanesi enfekstinu olduğunda yoğun ve ağır bir kokuyla karşılaşırsınız.

Tüm bu rahatsızlıkların teşhisi için veteriner hekiminizin can dostunuzu muayene etmesi  gerekmektedir. Belirlenen tedavi protokolüne göre tedaviye başlanacaktır.

Sağlıklı günler dilerim…

Vet. Hekim Serap BALAT GÜN

 

Etiketler: Köpeklerimizde Ortaya Çıkan Kötü Kokuların Sebepleri
Temmuz 31, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
ÜYE GİRİŞİ ÜYE OL
HESABIM HESABIM FAVORİLERİM SİPARİŞLERİM
YARDIM SİPARİŞ TAKİBİ YARDIM